Choď na obsah Choď na menu

 

Počiatky športu sú spojené s účinkovaním učiteľa p. Jána Brezana v rokoch 1941-1946. Tento učiteľ vychovával a viedol mladých športovcov, pričom zvlášť sa venoval futbalistom. Položil základy tiež dvoch druhov športu - volejbal a stolný tenis. Futbal sa hrával živelne najskôr v mitickej dolinke pri kyselke, neskôr sa zriadilo prvé futbalové ihrisko na Kopánke Brezí. Jastrabskí futbalisti príležitostne hrávali s okolitými obcami. Finančné prostriedky získavali usporadúvaním tanečných zábav a divadelných predstavení.

V roku 1951 bola v obci založená telovýchovná jednota Sokol, ktorá položila základy organizovanému futbalu, neskôr bola premenovaná na TJ Inovec. Vznikol prvý športový klub, ktorý bola zaradený do okresnej súťaže. Na Dolných lúkach pod stanicou sa vybudovalo nové ihrisko. V roku 1960 bol telovýchovný objekt svojpomocne prispôsobený účelom školy, pri ihrisku vznikli štyri triedy až do roku 1964. V roku 1971 sa konali oslavy 20. výročia založenia TJ, vtedy mala jednota 62 členov a dve futbalové mužstvá: dospelých a dorastencov, ktoré hrali v 3. triede okresnej súťaže. 

V rokoch 1971-1973 sa uskutočnila rozsiahla prestavba objektu na ihrisku, vybudovalo sa aj hádzanárske ihrisko, v roku 1974 organizácia kúpila autobus na prepravu športovcov. Jastrabskí futbalisti odohrali množstvo zápasov, v okresnej lige patrili k lepším mužstvám a umiestňovali sa v prvej polovici tabuľky, niekoľko krát dosiahli tretie, druhé miesto, či postup do krajskej súťaže. Počet členov stále narastal. 

V roku 1990 bolo založené občianske združenie s názvom TJ INOVEC Trenčianske Jastrabie, ktoré dodnes zabezpečuje fungovanie futbalového klubu v rámci jednotlivých futbalových súťaží. Družstvo TJ sa pravidelne zúčastňuje na celoštátnom športovom stretnutí obcí, ktoré nosia vo svojom názve „Jastrabie“, známom aj ako „Turnaj Jastrabčanov“. Takéto futbalové stretnutia - turnaje sa začali realizovať od roku 1981, pričom v Trenčianskom Jastrabí sa konali v rokoch 1989, 1994, 1999, 2004, 2009, 2014 a naposledy v roku 2019.

Aktuálne v rámci TJ pôsobia tri mládežnícke družstvá, z ktorých družstvo žiakov U15 a dorastu je súčasťou spoločného družstva s obcou Dubodiel. V najvyššej okresnej súťaži (6. liga Double Star Bet) účinkuje družstvo dospelých, ktoré v minulosti odohralo niekoľko sezón aj v regionálnej súťaži - 5. lige sever.

 

Informácie o klube:

logo-20tj.jpg

 

 

 

 

názov klubu: TJ INOVEC Trenčianske Jastrabie

právna forma: občianske združenie

rok založenia: 1951

klubové farby: zelená a biela

aktuálne zaradenie v súťaži: 6. liga Double Star Bet (Oblastný futbalový zväz Trenčín) 

počet mládežníckych družstiev: 3 (prípravka, žiaci - spoločné družstvo a dorast - spoločné družstvo)

predseda klubu: M. Fodrek

zloženie výkonného výboru: M. Fodrek, R. Koreň, A. Koreň, R. Valach, M. Doktor, M. Glasa, R. Glasa, M. Makyda, R. Pristach, M. Vávra, T. Fodrek

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.